به گزارش ميراث آريا (chtn) \"محمد نهاونديان\" در همايش \"اقتصاد، فرهنگ و توريسم کشورهاي اسلامي\" به تدوين الگوي فرهنگ‌سازي زنجيره عرضه کيفي اسلامي در بخش صنعت گردشگري اشاره کرد و خواستار ارايه طرحي جامع با متدلوژي جديد و راهبردي قابل اجرا در بين کشورهاي اسلامي شد.

وي با بيان اينکه صنعت گردشگري چنانچه منفعلانه عمل کند، موفق نخواهد شد، گفت: لازمه موفقيت در توسعه فرهنگ گردشگري ساماندهي آن از طريق تهيه طرح جامع مطالعاتي است.

رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران يکي از عوامل رشد و توسعه صنعت گردشگري بين کشورهاي اسلامي را ايجاد تسهيلات مناسب براي صدور رواديد ميان آن‌ها برشمرد و با مقايسه با ديگر بلوک‌هاي غربي خواستار بازنگري جدي دولت‌هاي اسلامي براي رفع موانع صدور رواديد شد.

نهاونديان به موضوع استانداردهاي فعاليت گردشگري در کشورهاي اسلامي و کيفيت‌هايي که در برگيرنده جنبه‌هاي فرهنگي، قومي و اجتماعي باشد، اشاره کرد و گفت : ميراث غني تمدن اسلامي در سطح جهان بسيار مطرح است، لذا بايد استانداردهاي اين مساله تهيه و تدوين شود.

وي سرمايه اوليه کشورهاي اسلامي را \"فرهنگ اسلامي\" دانست که بايد به فرهنگ اقتصادي مشترک تبديل شود.

رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران با اشاره به اينکه سرمايه اوليه در همه کشورهاي اسلامي موجود است، اظهار داشت: بايد با فرهنگ مشترک اقتصادي زمينه استفاده و بهره‌برداري از اين سرمايه‌ها را به وجود آوريم.

وي افزود: زماني که شرايط و موقعيت جغرافيايي ما تغيير مي‌کند، بايد مراقب باشيم که تاريخ و فرهنگ گذشته ما دچار تغيير نشود.

به گزارش روابط عمومي اتاق ايران وي با اشاره به برگزاري سومين کنفرانس خصوصي‌سازي و سرمايه‌گذاري کشورهاي اسلامي که همزمان با سمپوزيم جهاني شدن و عدالت اقتصادي از ششم تا هشتم ژانويه ‪ ۲۰۰۸‬ميلادي در تهران برگزار مي‌شود، از شرکت‌کنندگان در اين همايش براي حضور در کنفرانس مذکور دعوت به عمل آورد.

دومين همايش بين‌المللي اقتصاد، فرهنگ و توريسم کشورهاي اسلامي با حضور جمع کثيري از عاملان بخش خصوصي در زمينه‌هاي مختلف اقتصادي و گردشگري و بيش از ‪۳۰۰‬ نفر از رييسان و اعضاي هيات‌هاي نمايندگي اتاق‌هاي ‪ ۵۷‬ کشور اسلامي در تايلند برگزار شد.

بررسي راه‌هاي استفاده از گردشگري فرهنگي به عنوان يک روش مکمل در جهت کاهش فقر در کشورهاي اسلامي، بوجود آوردن زمينه براي تجار و عاملان اقتصادي جهت توسعه همکاري‌هاي اقتصادي ، تلاش در جهت افزايش سهم تجارت بين مسلمانان و تبادل نظر در خصوص حفاظت مادي و معنوي از ميراث فرهنگي و هماهنگ کردن گردشگري اسلامي با توسعه ‌پايدار اقتصادي از اهداف کنفرانس بين‌المللي اقتصاد، فرهنگ و توريسم کشورهاي اسلامي بود.

توسعه توريسم فرهنگي بين کشورهاي اسلامي، همکاري‌هاي بخش‌هاي خصوصي و دولتي براي توسعه فرهنگ توريسم، نقش مديريتي شهرهاي تاريخي و موزه‌هاي فرهنگي در توسعه فرهنگ توريسم، نقش موسسه‌هاي کوچک و متوسط به عنوان تکيه گاه صنايع پيشرو در رشد اقتصادي و جهاني شدن و ميراث فرهنگي اسلامي از ديگر موضوع‌هاي مورد بحث در اين همايش بود .

در مدت سه روز برگزاري نشست‌هاي تخصصي اين همايش با مشارکت جدي نمايندگان کشورهاي اسلامي موضوع‌هاي مختلفي در زمينه‌هاي اقتصادي ، فرهنگي و توريستي مطرح و بررسي شد.

در اين همايش سه روزه که از ‪ ۱۶‬تا ‪ ۱۸‬شهريور ماه ‪ ۸۶‬برگزار شد ، ‪۳۵‬ سخنران با ارايه ‪ ۱۷‬مقاله علمي و ‪ ۱۸‬گزارش کشوري در هشت نشست جداگانه با محورهاي مختلف به سخنراني پرداختند و در خصوص هر يک از موضوع‌هاي مطرحشده به پرسش‌هاي حاضران پاسخ دادند.

105/



انتهای پیام/

کد خبر 1386062218